Kate Cassidy wydała oświadczenie. Emocjonalny wpis po śmierci Liama Payne'a

16 października zmarł Liam Payne znany z popularnego zespołu One Direction. Jego partnerka, Kate Cassidy, po kilku dniach milczenia, postanowiła podzielić się swoimi emocjami na Instagramie. To pierwsze tak osobiste wyznanie po tragicznej stracie.

Kate Cassidy zabrała głos po śmierci Liama Payne'a

Kate Cassidy to amerykańska modelka i influencerka, która zyskała większą popularność dzięki swojemu związkowi z Liamem Payne'em. Para zaczęła się spotykać jesienią 2022 roku. Dziś na Instagramie 25-latki pojawił się emocjonalny wpis. Cassidy nie kryje bólu i rozpaczy, jakie towarzyszą jej po stracie ukochanego.

Dziękuję za wszystkie miłe słowa i miłość, które zostały mi przesłane. Byłam kompletnie zagubiona. Przez ostatnie kilka dni nic nie wydawało się prawdziwe. Proszę i modlę się, abyś dał mi łaskę i przestrzeń, abym mogła przez to przejść na osobności - wyznaje zrozpaczona partnerka Liama Payne'a.

Kate Cassidy zwraca się też bezpośrednio do Liama:

Liam, mój aniele. Jesteś wszystkim. Chcę, żebyś wiedział, że cię kocham bezwarunkowo i całkowicie. Będę kochać do końca życia. Kocham Cię, Liam.

Żałoba w świecie muzyki

Liam Payne zmarł 16 października 2024 roku po upadku z trzeciego piętra hotelu w Buenos Aires. Muzyk miał zaledwie 31 lat. Z raportu po sekcji zwłok wynika, że Liam Payne zmarł wskutek wewnętrznych i zewnętrznych krwotoków, będących konsekwencją upadku z pokoju hotelowego. Obrażenia powstały w wyniku spadku z dużej wysokości. Lokalne służby policyjne zasugerowały, że w momencie wypadnięcia z balkonu mógł być nieprzytomny lub częściowo przytomny. Harry Styles, Niall Horan, Zayn Malik i Louis Tomlinson, członkowie One Direction, odpowiedzieli wczoraj na wieść o śmierci Payne’a. Na oficjalnym profilu zespołu na Instagramie opublikowali wspólne oświadczenie, w którym wyrazili głęboki żal po stracie bliskiego przyjaciela.